Haagheesters en -coniferen van eigen kwekerij

Haagheesters en -coniferen van eigen kwekerij

Binnen een straal van 10 km van de kwekerij gratis bezorgd!

Voor iedere tuin een haag

een haag kiezen

Kwekerij Oud Clingendaal heeft voor iedere tuin een haag. Wilt u bijvoorbeeld een groenblijvende haag? Kies dan voor de Thuja occidentalis. Dit is een altijd groen blijvende, sterke haagboom die nauwelijks vatbaar is voor ziektes. De snel groeiende thuja wordt dan ook warm aanbevolen, vooral voor mensen met een kale nieuwbouwtuin: binnen de kortste keren heeft u een mooie volle groene haag en… privacy! Ook de kruidig geurende Thuja plicata vormt snel een dichte groene haag. De thuja is ook een uitstekende vervanger van de Leylandii, een conifeer die veel te lijden heeft van ziektes en bruin wordt.

Een kleurige bloemenborder komt prachtig uit tegen het donkere groen van de iets exclusievere Taxus baccata. Eveneens populair is de Fagus sylvatica, de beukenhaag. Die kunt u tegen een zeer betaalbare prijs al in een hoogte van circa 2 meter planten. Wilt u echt iets exclusiefs met een wat luxere uitstraling, kies dan voor de beukenhaag. Die levert zowel in de zomer als in de winter een dichte, volle en mooie haag op.

Assortiment en prijslijst

 

Wat is de beste tijd om uw haag aan te planten?

de ideale planttijd

Het aanplanten van groenblijvende heesters en coniferen kunt u het best doen in september-oktober, of in maart-april. De beste planttijd voor bladverliezende soorten is tussen november en half april, de periode waarin ze in de rust zijn.

Planten in het voorjaar heeft wel een paar nadelen. Ten eerste drogen de haagplanten dan sneller uit omdat de wortels zich nog niet goed hebben kunnen ontwikkelen. Regelmatig water geven is dan het devies. Bovendien groeien die planten in het eerste jaar bovengronds minder goed omdat de meeste energie dan naar de aanmaak van nieuwe wortels gaat. 
De beste planttijd is dus het najaar, omdat de bodemtemperatuur dan vaak nog aangenaam is. De planten krijgen zo alle tijd om vast te groeien in de nieuwe aarde en zijn zo beter voorbereid op de aankomende zomer.

Assortiment en prijslijst

Waar vindt u ons?

Kwekerij Oud Clingendaal
Oostdorperweg 206-b
2241 BG Wassenaar

kantoor: 070 - 51 793 78
mobiel: 06 - 20 201 304

info@oud-clingendaal.nl

De kwekerij is makkelijk te bereiken vanuit onder meer Leiden, Leidschendam, Voorschoten en Voorburg.

Openingstijden

Maandag: 09.00-16.00 uur
Dinsdag: 09.00-16.00 uur
Woensdag: 09.00-16.00 uur
Donderdag: 09.00-16.00 uur
Vrijdag: 09.00-16.00 uur
Zaterdag: op afspraak