naar boven
Het aanplanten van groenblijvende heesters en coniferen kunt u het beste doen in september-oktober, of in maart-april. De beste planttijd voor bladverliezende soorten is tussen november en half april, de periode waarin ze in de rust zijn.

Planten in het voorjaar heeft wel een paar nadelen. Ten eerste drogen de haagplanten dan sneller uit omdat de wortels zich nog niet goed hebben kunnen ontwikkelen. Regelmatig water geven is dan het devies. Bovendien groeien die planten in het eerste jaar bovengronds minder goed omdat de meeste energie dan naar de aanmaak van nieuwe wortels gaat. 
De beste planttijd is dus het najaar, omdat de bodemtemperatuur dan vaak nog aangenaam is. De planten krijgen zo alle tijd om vast te groeien in de nieuwe aarde en zijn zo beter voorbereid op de aankomende zomer.

Kwekerij Oud Clingendael in Wassenaar is dé specialist op het gebied van coniferen en haagheesters. Onze medewerkers staan klaar om u te helpen de juiste keuze te maken, zodat u verzekerd bent van een goed resultaat. Desgewenst nemen wij u het plantwerk uit handen tegen € 12,50 per meter.

Uw haag door ons laten aanplanten? Neem contact op!